Natuur Coaching

Foto natuurcoaching

Door mijn Psycho Energetisch coachen te verdiepen met Natuurcoaching (opgeleid bij Innersteps Natuurcoaching) valt alles op haar plaats, een wedergeboorte.


Waarom coachen in de natuur?

  • De fysieke beweging tijdens de coaching en de invloed van de natuur zorgen om te beginnen al voor ontspanning en rust, het laad je op.
  • We gebruiken zowel ons linkerhersenhelft (ons denken en praten) als de rechterhersenhelft (ons gevoel, intuitie) en gaan vooral in de ervaring van het moment. Wat doet een bepaald beeld, geur, geluid met jou? Wat roept dat op? Hoe reageert ons lichaam hierop?
  • Vastgezette (vergeten) emoties en overtuigingen mogen weer in beweging komen, als het ware smelten zonder dat je het daarvoor weer helemaal moet herbeleven. Dit geeft een grote opluchting en je voelt je een pak lichter.
  • Je bekijkt jouw thema telkens vanuit een ander gezichtspunt. Je loopt op een pad, je staat stil, je kiest links of rechtsaf te gaan. Ga je rechtdoor of kruip je onder een afsluiting en laat je je aantrekken door een open veld? Kom je tot rust zittend op een boomstronk of al turend over een meertje? De natuur reikt ons alle metaforen aan voor ons dagelijks leven, ze houdt ons een spiegel voor maar zonder te oordelen.
  • Complexe situaties uit het dagelijkse leven worden in de natuur helder en lichter.

Welke thema’s?

Al wat voor jou belangrijk is en waar je meer helderheid in en voeling mee wil krijgen.

Uiteindelijk komen alle vragen en verlangens voort uit de belangrijke thema’s in ons dagelijks leven, namelijk:


  • het realiseren van je levensdoel;
  • het aangaan van liefdevolle relaties;
  • het behouden/verkrijgen van een goede gezondheid en vitaliteit door meesterlijk om te gaan met tijd en stress;
  • en evenwicht te brengen in je persoonlijke en beroepsleven.

Praktisch:

Hoe verloopt een coaching in de natuur?

We ontmoeten elkaar bij mijn coachingsatelier "De Kracht van Samen", Max Hermanlei 79, 2930 Brasschaat. Waar we vervolgens naar het bos in de buurt wandelen dat ik omgedoopt heb tot OudeVolksplek "Soetendael". Al wandelend dompelen we ons onder in de rust, de ruimte en het moeiteloze, met de natuur als extra coach. Ik ben heel dragend en inspirerend aanwezig en stel op gepaste tijden een vraag, wijs je op bepaalde natuuraspecten waardoor jij over jouw thema kunt vertellen en het kan verdiepen. Soms stel ik een energetische oefening voor en/of maken we een stilleven met elementen uit de natuur, wat telkens weer de nodige inzichten en beleving geeft.


Zonder een vooraf bedachte route of uitkomst, bepaal jij als cliënt het thema, de route en het tempo, mede om jou aan te moedigen je eigen levenspad te leiden. Om na 2 uur de natuurcoaching af te ronden, met concreet te nemen stappen voorin je dagelijkse leven.


Door onze krachten te bundelen tot een samenwerking tussen natuur-cliënt-coach, helpen we jou als cliënt te ont-wikkel-en tot de grootst mogelijke versie van jezelf, stap voor stap in jouw eigen tempo. Wonderlijk!


De sessie duurt 2 uur en ik vraag een vergoeding van 77 euro. Afsraak via mail: herma.horstink@hotmail.be of sms naar 0032476204047.


Ook bij regen en sneeuw gaat de coaching door. Deze weersomstandigheden geven vaak extra inzichten. Bij storm en gladheid zullen we in onderling overleg de afspraak naar een later tijdstip zetten.


Laten we samen op weg gaan!